Venligboerne er for alle og er ikke specifik i forhold til flygtninge.

Venligboerne blev "født" i Hjørring. Stifteren af Venligboerne er Merete Bonde Pilgaard. Grundideen er simpel: mød mennesker med venlighed og se hvad der sker. Vi ser mødet med de nye medborgere som en mulighed for få tilført en ekstra glæde og indsigt i livet. Vi har lyst til at byde dem velkommen til landet og vi vil gøre os umage med at være venlige i mødet med dem. Deraf navnet "Venligboerne"

Venligboerne-flygtningehjælp er en undergruppe til Venligboerne. Som månederne er gået, er vi blevet en folkebevægelse. Det giver tilsyneladende rigtig god mening for tusindevis af mennesker at møde folk med venlighed. Det sker gennem VENLIGHED og en bred vifte af arrangementer som alle har det formål at bygge bro mellem mennesker.

Vi har tre nøglesætninger:

1. Vær venlig i mødet med andre
2. Vær nysgerrig når du møder mennesker der er forskellige fra dig.
3. Mød forskellighed med respekt.

Vi er ikke partipolitiske, vi er kun optaget af den ene, altoverskyggende ambition: Vi vil have det bedste frem i os alle sammen. Og det kan man få hvis man beslutter sig for det

I november 2014 var vi fjorten. Nu er vi over 150.000 facebook medlemmer. Ikke bare mennesker fra Vendsyssel, men fra hele verden! Udover denne gruppe, er der knopskydninger i mere end 100 andre byer i Danmark. Der er også Venligboere.i flere europæiske byer.

VIVA VENLIGBOERNE! Og længe leve mangfoldigheden